Eurohal Zuidbroek stampvol tijdens laatste dag IICH Groningen

Winschoten/Zuidbroek - Voor IICH Groningen stond zaterdagavond de allerlaatste rubriek op het programma. Tijdens de CSI2* Grand Prix 1.45 meter Longines Ranking Competition deden topruiters van over de hele wereld mee.

Begonnen werd met de strijd om de Skytz Websites & Drukwerk-prijs. Tijdens dit CSI2* - 1.30 meter – klassiek-parcours werd Lennard de Boer met zijn paard
Astakkato eerste. Direct daarna ging de InVra Plus-Prijs van start, in deze CSI1* - 1.20 meter – klassiek wist Gerrit Veenstra de snelste tijd neer te zetten in de barrage. Hij werd eerste in een tijd van 30.46.

Kevin Jochems wond daarna met zijn paard Enjoy in 35.76 de Provincie Groningen-prijs CSI2* Final Small Tour 1.35 meter. En Eric ten Cate met Dairo won de Staalservice Zuidbroek-prijs CSI2* - 1.40 meter in 34.63.

In de showrubriek liet Anne Kruger teamwork zien tussen paard, geit en hond.

In de allesbepalende grote prijs Rabobank (CSI2* - 1.45 meter – finale) reden de topruiters en amazones een spannende barrage. Gerco Schröder stond lange tijd eerste. Bart Bles met Israël van de Dennehoeve pakte uiteindelijk de winst.