Christa Larmoyeur uit Winschoten maakt indruk op IICH Groningen

Winschoten/Zuidbroek - De Eurohal van Zuidbroek staat tot en met vandaag in het teken van de Internationale springconcoursen. Christa Larmoyeur uit Winschoten maakte vrijdag indruk in de showrubriek.

Larmoyeur reed een prachtige kür op muziek onder muzikale begeleiding van Leo Nardell en saxofonist Pierre Roomenburg. Ze had vrijdagavond Superhorse Aston Martin NL thuisgelaten en koos voor haar getalenteerde merrie Nora die alles uit de kast haalde in de kür.

Bart Bles werd winnaar van de CSI2* Energystock-prize sixbars. Hij sprong met zijn paar Pandora 258 als enig over een hindernis van 1.98 meter.

De Aannemersbedrijf Koen Meijer-prijs Internationaal CSI2* - 1.30 meter – klassiek werd gewonnen door Kevin Jochems met Enjoy. Deze combinatie bleef Albert Zoer met Formidable nipt voor. Zoer won wel de VDL Stud-prijs CSI2* - 1.35 meter – klassiek.

In de N.V. Nederlandse Gasunie-prize CSI2* Zuidbroek - 1.45 meter - klassiek wisten de internationale ruiters de winst te behalen. De Duitser Tim Rieskamp-Goedeking werd eerste met een razendsnelle ronde van 0.32,57. De Britse ruiter James Robert Billington deed er net een fractie langer over en werd tweede (0.34,06). Dries Dekker en D&J Havanna, een combinatie uit België, werd derde in 0.34,77.