Garage van Syrische vluchteling Abdulkader Jelou en zijn broer in Winschoten op 2 februari officieel van start

Winschoten - Abdulkader Jelou kwam in 2014 als Syrische vluchteling naar Nederland. Samen met zijn broer is hij een garage begonnen in het pand van Autobedrijf M. Rijks aan de Nassaustraat 85 in Winschoten. Op 2 februari is de officiële opening.

Abdulkader is na zijn inburgering in Oude Pekela komen wonen. Hij was op dat moment 31 jaar. In Syrië was hij bedrijfsjurist.

Abdulkader wilde proberen zijn diploma's in Nederland te laten updaten, maar dat lukte niet. Om ook in Nederland als bedrijfsjurist aan de slag te kunnen, zou hij nog vier jaar aan de Rijksuniversiteit Groningen moeten studeren. De taal was ook een grote hobbel. Ondertussen waren zijn vrouw en kinderen ook naar Nederland gekomen. En datzelfde gold voor zijn broer, die automonteur was.

Abdulkader besloot de advocatuur vaarwel te zeggen om met zijn broer een garage te beginnen. De taakverdeling was helder. Hij zou de bedrijfsvoering doen en zijn broer de reparaties.

Twee jaar is Abdulkader vervolgend bezig geweest met allerlei instanties om toestemming te krijgen om een bedrijf te beginnen en - ook belangrijk - om een geschikt pand te vinden.Uiteindelijk lukte het een garage te huren van Autobedrijf M. Rijks aan de Nassaustraat in Winschoten. "Een mooi pand", zo stellen de broers, "en alle gereedschap en dergelijke was aanwezig."

Volgens beiden is de samenwerking met Rijks heel goed te noemen.

De garage is  sinds 1 december vorig jaar in bedrijf en het loopt prima. De feestelijke offficiele opening van Autobedrijf A.N.J. is op zaterdag 2 februari. De openingshandeling wordt die dag om 15.30 uur verricht door de Pekelder wethouder Hennie Hemmes.

Autobedrijf A.N.J. aan de Nassaustraat 85 in Winschoten is te bereiken via 06-31685426, 0597-674256 of autobedrijfjelou@gmail.com. Klanten kunnen er terecht voor reparatie, cleaning, onderhoud, schadeherstel en APK. En ook voor in- en verkoop.