VCP Oldambt schrijft brief aan Menzis over 'te kleine' ziekenhuis in Scheemda

Winschoten - Volgens VCP Oldambt in het nieuwe ziekenhuis in Scheemda te klein. Ook zouden er te weinig parkeerplaatsen zijn. De communisten hebben hierover een brief geschreven aan zorgverzekeraar Menzis.

Mensen die het Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG) bezoeken zouden zich, zo stelt de VCP, 'behoorlijk ergeren aan het vinden van een parkeerplaats'. Ook zouden er te weinig parkeerplekken voor mindervaliden zijn.

Dit komt, volgens VCP, doordat het ziekenhuis te klein is. 'De patiënten die verdeeld waren over twee ziekenhuizen (in Winschoten en Delfzijl) moeten het nu doen met één ziekenhuis'.

Sluiting Refaja?

'Wanneer men overgaat tot sluiting van het Refaja-ziekenhuis in Stadskanaal - sluiting van dat ziekenhuis komt steeds dichterbij, zo stelt VCP - krijgt OZG Scheemda nog meer patiënten te verwerken, wat nu al niet mogelijk is'.

VCP schrijft in de brief dat het nu al zo is dat de spoedafdeling van het OZG in Scheemda regelmatig patiënten door moet verwijzen naar andere ziekenhuizen 'omdat men stomweg vol is'.

Het ziekhuis in Scheemda had groter gemoeten, is de conclusie van de VCP. Dit zou, volgens de communisten, echter niet zijn gedaan vanwege het kostenplaatje.