Winschoters proberen geld bijeen te krijgen voor rolstoelbus zoon Jesse

Winschoten - Marco en Brigitte Haarman uit Winschoten proberen geld bijeen te krijgen voor een rolstoelbus voor hun gehandicapte zoon Jesse (18). "De aanschaf van een dergelijke bus wordt niet vergoed", zegt Brigitte, "de aanpassingen in de bus zelf wel."

Te denken valt aan een lift en apparatuur om de rolstoel te vergrendelen. "We zijn van Den Helder naar Winschoten verhuisd. In onze vorige woonplaats hadden we een tijdje de beschikking over een tweedehands rolstoelbus. Dat maakte een wereld van verschil."

"Veel plezier hebben we niet van de rolstoelbus gehad. Op een gegeven moment ging er namelijk van alles stuk. De reparatiekosten waren dermate hoog, dat we de bus noodgedwongen weg moesten doen."

PVL

Jesse lijdt aan PVL, wat staat voor Periventriculaire Leukomalacie, een bepaald type hersenbeschadiging die ontstaat als gevolg van zuurstoftekort tijdens de zwangerschap of tijdens de bevalling.  "Jesse heeft de verstandelijke vermogens van een kind van drie", legt Brigitte uit, "hij kan niet zelfstandig zitten, laat staan lopen. Bovendien heeft hij epilepsie."

De rolstoelbus wordt, mocht het geld - rond de 35.000 euro - er komen, gebruikt voor ritjes naar de dagopvang, naar het ziekenhuis en de fysiotherapeut, maar ook voor uitstapjes.

Er ging een wereld voor ons open

"We doen alles nu met onze personenauto, of - in het verleden - met de trein, maar dat is amper te doen. Zoals genoemd, toen we onze oude bus nog hadden, ging er een wereld voor ons open. We konden met z'n allen - Marco en Brigitte hebben nog drie kinderen, red. - bijvoorbeeld ook uitstapjes doen. Dat kan nu niet of nauwelijks meer."

Marco en Brigitte zijn onlangs een actie gestart voor het inzamelen van geld. "Veel geld is er nog niet binnen", besluit Brigitte. "Dit komt misschien omdat slechts een handjevol mensen de situatie van ons en Jesse kent. Het zou fantastisch zijn als er verenigingen, scholen of instanties in de regio zijn, die bij hun zoektocht naar een goed doel, kiezen voor Jesse. Dat zou echt geweldig zijn."

Bijdrage

Voor wie een bijdrage wil leveren aan de rolstoelbus kan terecht op https://www.doneeractie.nl/rolstoel-bus-voor-jesse/-32376 en https://www.facebook.com/donate/409968283076502/