Groninger VVD-Statenfractie: Uitspraak Onno Hoes ongelukkig

Winschoten - De Groninger VVD-Statenfractie vindt de uitspraak van Onno Hoes in het programma Spraakmakers over 'gelukszoekende Groningers' ongelukkig.

Hoes  reageerde in Spraakmakers op een idee van het Groninger Gasberaad om een soort generaal pardon voor schadegevallen in Groningen in te stellen. Hij gaf aan dat een pardon te gemakkelijk is: “De overheid moet zich beter organiseren anders krijg je gelukszoekers”, zei hij.

De VVD-Statenfractie zegt zich niet te herkennen in de woorden van hun partijgenoot. “De suggestie die wordt gewekt, is dat mensen met schade gelukszoekers zijn. Dat is een verkeerd beeld en daar balen wij van. Het helpt ons hier in Groningen niet verder” zegt fractievoorzitter Mirjam Wulfse.

Je leven staat stil

“Als je al jaren zit te wachten op een uitspraak over je schade of versterking, staat je leven stil, dat heeft grote gevolgen, het grijpt diep in. Zo’n uitspraak komt dan heel hard aan. Het zou goed zijn als mensen die iets zeggen over de gevolgen en oplossingen met betrekking tot de problemen rond de gaswinning zich dat beter realiseren.”

Wulfse zegt met Hoes te hebben gesproken over deze kwestie. "Hij vindt het heel vervelend dat hij het woord gelukszoekers heeft gebruikt." Volgens Wulfse heeft Hoes aangegeven er zelf afstand van te nemen en de commotie te begrijpen.