Landelijke aandacht voor Rhederwegterrorist

Bellingwolde - Het SBS 6-programma Hart van Nederland besteedde woensdagavond aandacht aan de zogenoemde Rhederwegterrorist, die op gezette tijden voorwerpen op de Rhederweg bij Bellingwolde legt.

De eerste keer dat dit gebeurde was al in februari vorig jaar. Het gaat om onder meer stenen, hoekijzers, kliko's, stenen, boomstronken en planken voorzien van spijkers.

Voor zover bekend is er als gevolg van op het wegdek tussen Haan en de Rhederbrug gelegde voorwerpen één ongeluk gebeurd. De auto van de bestuurder mistene op een haar na een boom, maar de auto was wel total-loss.

Er is wel een vermoeden wie de dader is. Volgens een aanwonende van de bewuste weg gaat het om een 'luguber persoon, waar je geen ruzie mee moet krijgen'. 

De politie heeft nog geen verdachte op het oog; wel wordt vermoed dat de dader vlakbij de weg woont. De voorwerpen liggen er, en worden dan een half uur of een uur later weer weggehaald.

Zie de uitzending van Hart van Nederland, via https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2019/voorwerpen-op-de-weg-zorgen-voor-levensgevaarlijke-situaties-in-gronings-dorp/