CDA Oldambt overhandigt opbrengst collecte aan Kledingbank Maxima

Winschoten - Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van CDA Oldambt werd er ook gecollecteerd voor Kledingbank Maxima. De collecte leverde 208,15 euro op. Dit geld is inmiddels aan de Kledingbank overhandigd.

Truus van Kleef werd op de receptie bedankt voor haar jarenlange inzet als contactpersoon van de Provinciale Staten voor de regio. Martin Menger, voorzitter van Kledingbank Maxima in Winschoten, vertelde vervolgens over zijn werk bij  Kledingbank Maxima.

Belangrijke vorziening

De Kledingbank is een belangrijke voorziening in de gemeente Oldambt. Per jaar maken 1900 personen gebruik van de Kledingbank, waar zij elk jaar 12 stuks kleding gratis kunnen uitzoeken. Er werden 25 vrijwilligers in de Kledingbank. Deze mensen zijn grotendeels zelf afhankelijk van een uitkering. Ook zijn een aantal vrijwilligers doorgegroeid naar een reguliere baan, door de structuur die het werk bij de Kledingbank Maxima hen biedt.

In de winkel hangt kleding wat er uit ziet als nieuw. Grotendeels is dit kleding die door particulieren wordt gebracht bij de winkel. Deels is dit kleding verkregen uit restpartijen. Vrijwilligers zoeken deze kleding uit. Kleding die niet geschikt is wordt doorverkocht en hergebruikt onder anderevoor poetsdoeken. Hieruit worden ook inkomsten gegenereerd. 

Hulsegge stelt gage beschikbaar

Erik Hulsegge was op de receptie als gastspreker aanwezig. Erik stelde zijn gage van de avond ook ter beschikking aan Kledingbank Maxima. Daarna vertelde hij een aantal verhalen. Omdat Erik al 30 jaar in Winschoten woont en in Westerwolde is opgegroeid, kwamen de verhalen uit de regio en waren ze goed herkenbaar.