Muzieklegendes passeren de revue in wervelende show F2 Dance Company

Winschoten - F2 Dance Company brengt vandaag twee nieuwjaarsshows in de grote zaal van de Harbour JazzClub Winschoten. Het programma heeft de naam 'Legends & Royalty' meegekregen. Vanmiddag was de eerste show; vanavond volgt deel twee.

De nieuwjaarsshows zijn opgedeeld in zeven 'delen', die naadloos in elkaar overgaan. Vóór de pauze heten de blokken The legends of soul, blues and rock'n'roll (met onder meer muziek van Chubby Checker, Jerry Lee Lewis en James Brown), The great British legends (van Wham en The Beatles, tot Rolling Stones en Bonnie Tyler) en The legendary diva's, waarin sterren als Whitney Houston, Madonna en Tina Turner uiteraard niet ontbreken.

In het tweede bedrijf wordt er onder meer gedanst op Queen (zelfs Bohemian Rhapsody komt aan bod), his royal badness Prince, Elvis Presley en Michael Jackson. 

De show, die vol dynamiek - Frank van der Woude en Judith Eeftink tekenden voor de choreografie - wordt gebracht, is een aaneenschakeling van hits (de muziek was uitgezocht door Van der Woude), die als een spervuur op het publiek worden afgevuurd. 

Wat ook niet onvermeld mag blijven is de fraaie kleding. Hiervoor verantwoordelijk zijn Van der Woude, Frank van Rieke en Karin Dijk.

Foto's Arjan Brondijk