Bibliotheken Pekela vieren De Nationale Voorleesdagen

Pekela - De bibliotheken van Biblionet Groningen houden van 23 januari tot en met 2 februari De Nationale Voorleesdagen in de provincie Groningen. Ook Pekela doet mee.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen maken alle bibliotheken van Biblionet Groningen een eigen prentenboek. Dit bijzondere prentenboek wordt in estafettevorm geschreven en getekend door kinderen die gedurende de Nationale Voorleesdagen de bibliotheek bezoeken.

In de bibliotheken van Oude Pekela en Nieuwe Pekela kunnen kinderen tijdens openingsuren ook meewerken aan dit prentenboek. In alle bibliotheken wordt bovendien één tekening geselecteerd waar Biblionet Groningen een digitaal prentenboek van gaat maken. De lancering van dit digitale prentenboek is op
1 februari.

Cadeautje van de bibliotheek
Tijdens De Nationale Voorleesdagen zijn er in de bibliotheken volop activiteiten. Woensdag 23 januari wordt er in Bibliotheek Oude Pekela voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar. Deze middag kan men tussen 14.00 uur en 16.00 uur ook Harry de Lapjeskat maken.

Dinsdag 29 januari wordt er in Bibliotheek Nieuwe Pekela voorgelezen en geknutseld.
Deze voorleesmiddag begint om 15.30 uur.

Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken, ook het bibliotheeklidmaatschap is voor kinderen gratis. Als een peuter of kleuter tijdens De Nationale Voorleesdagen lid wordt, krijgt het bovendien een cadeautje.