Jeugdafdeling korfbalclub WSS fors gegroeid

Pekela - De jeugdafdeling van korfbalvereniging WSS uit Oude Pekela is de laatste tijd flink gegroeid. Dat bleek op de nieuwjaarsvisite van de club die afgelopen vrijdagavond werd gehouden.

Voorzitter Peter Wageman, die in zijn toespraak het wel en wee van WSS in 2018 de revue liet passeren en ook alvast vooruitblikte, toonde zich verheugd over de aanwas. Naar zijn zeggen moet de oorzaak worden gezocht in de korfbaltoernooien die een paar keer per jaar voor het Pekelder basisonderwijs worden georganiseerd en in de positieve uitstraling door de actieve, eigen jeugdspelers.

Kunstgrasveld

Wageman vertelde verder dat het kunstgrasveld van de vereniging, dat momenteel wordt aangelegd, bijna klaar is. Alleen de toplaag moet nog worden aangebracht en de nieuwe lichtinstallatie wacht nog op aansluiting. Ook komen er dug-out. Door de club zelf is voor de vernieuwing van de accommodatie 30.000 euro bijeengebracht. De gemeente Pekela draagt de overige  kosten, bijna 90 mille.

De overkapping boven het terras van WSS wordt vernieuwd en uitgebreid tot een dak met een oppervlakte van 60 vierkante meter. Bij slecht weer kan het publiek hier plaats nemen en bij leuke activiteiten, als bijvoorbeeld barbecues, is er meer ruimte voor meubilair.

Enig minpuntje

Enig minpuntje bij de club is volgens Wageman het gebrek aan eigen scheidsrechters. Belangstellenden moeten hiervoor een brevet halen. Verder blinkt WSS uit door de vele nevenactiviteiten. Die leveren geld op waardoor onder anderen de contributie laag kan worden gehouden. Overigens is de korfbalclub uit Oude Pekela in financieel opzicht kerngezond. WSS heeft op het ogenblik 5 senioren- en 7 jeugdteams. In totaal ruim 140 actieve leden. Tevens beschikt de vereniging over veel vrijwilligers.

De nieuwjaarsvisite van WSS werd afgesloten met een pubkwis en met een koud en warm buffet.