Open dag Terra Winschoten MBO

Rondkijken, sfeer proeven, vragen stellen en kennismaken met docenten en studenten; dit kan allemaal op de open dag van Terra Winschoten MBO.

Op vrijdag 25 januari van 16.00 tot 20.30 uur opent Terra Winschoten, onderdeel van Campus Winschoten en gevestigd aan de P.C. Hooftlaan1, haar deuren voor scholieren die een keuze moeten maken voor een vervolgopleiding.

Verschillende opleidingen

Terra Winschoten MBO biedt verschillende opleidingen voor Entree en niveau 2. Voor Entree zijn dat: assistent Logistiek, assistent Plant of Groene Leefomgeving, assistent Verkoop/Retail. Voor niveau 2 zijn dat: Natuur & Recreatie, Cultuurtechniek & Waterschapbeheer, Hovenier, Dierverzorging, Veehouderij, Akkerbouw, Loonwerk en Bloem, Groen & Styling. Tijdens de open dag krijgen scholieren een goede indruk van de verschillende opleidingen.

Leerpleinconcept

Terra Winschoten MBO werkt met het leerpleinconcept. Dit betekent dat studenten op hun eigen tempo aan de opleiding kunnen werken. De studenten hebben te maken met een klein team van docenten die heel betrokken zijn bij de opleiding. De slb-er (studieloopbaanbegeleider) verzorgt de theorie en de praktijk op school én op locatie. Ook bezoekt hij de studenten op het leerbedrijf. Er wordt nauw samengewerkt met verschillende bedrijven in de regio. Alle opleidingen kunnen gevolgd worden in de BOL- of BBL-variant.