'Pinautomaat aan de Dr. P. Rinsemastraat in Vlagtwedde meest geschikte locatie'

De pinautomaat op het plein aan de Dr. P. Rinsemastraat in Vlagtwedde is daar in overleg met Dorpsbelangen Vlagtwedde en met de Rabobank geplaatst. Dit liet wethouder Bart Huizing van de gemeente Westerwolde woensdagavond weten tijdens de raadsvergadering in het gemeentehuis van Sellingen.

Volgens CDA-raadslid Harm Jan Kuper zijn de bewoners van het aangrenzende appartementencomplex niet bepaald blij met de pinautomaat pal voor hun deur. De bewoners zou het met name dwars zitten, dat ze een stukje privacy kwijt zijn geraakt. Bovendien, zo stelde hij, was de aannemer die het complex indertijd heeft gebouwd te kennen gegeven rekening te houden met 'het open karakter' van het plein. Dit open karakter is nu deels verdwenen. Bovendien is een aantal parkeerplekken verdwenen.

Huizing liet weten dat er in overleg met Dorpsbelangen en de Rabobank is gekozen voor die plek. "Beiden partijen vonden het plein aan de Dr. P. Rinsemastraat de meest geschikte locatie."

De wethouder voegde daar nog aan toe dat het college het belangrijk vindt dat er een pinautomaat voor Vlagtwedde blijft behouden, en dat er bij de keuze van de locatie geen overleg is geweest met de bewoners van appartementencomplex.