Provinciaal orkest voor amateurmuzikanten dit jaar van start

Winschoten - Orkest op maat!, een provinciaal fanfareorkest voor amateurmuzikanten, gaat dit jaar van start. Grondlegger en projectleider is Jan Willem Dekker. Samen met dirigent en muzikaal begeleider Jaap Musschenga en webmaster Albert legde hij de basis voor dit orkest.

Orkest op maat! heeft als doelstelling om blaasmuziek, met de inzet van een groot fanfareorkest, bij een breed publiek in de hele provincie onder de aandacht te brengen.

Vanaf medio februari kunnen amateurmuziekanten zich inschrijven voor een plekje in het orkest. Hij of zij krijgt dan de muziekstukken toegestuurd, waarna er thuis gerepeteerd kan worden. Enige voorwaarde voor deelname is minimaal niveau B of gelijkwaardige ervaring. Nu al inschrijven voor de nieuwsbrief kan via www.orkestopmaat.nl.

In de aanloop naar een concert vindt er ook nog een gezamenlijke repetitie plaats. Aan het project wordt onder anderen meegewerkt door componist Jacob de Haan. De intentie is om jaarlijks een theatertour te maken door de provincie Groningen.

De première is op zaterdag 29 juni in theater De Klinker in Winschoten. Dan speelt het orkest met zanger-gitarist Alex Vissering.