Wethouder Henk Busemann leest voor tijdens De Nationale Voorleesdagen

De bibliotheken van Biblionet Groningen houden van 23 januari tot en met 2 februari De Nationale Voorleesdagen in de provincie Groningen. Op woensdag 23 januari leest wethouder Henk Busemann van de gemeente Pekela vanaf 9.00 uur uur voor aan peuters bij peuteropvang De Blokkendoos in Oude Pekela.

Tijdens De Nationale Voorleesdagen staat het Prentenboek van het Jaar centraal. Dit jaar is dat ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers. Alle bibliotheken van Biblionet Groningen maken tijdens De Nationale Voorleesdagen een eigen prentenboek. Dit bijzondere prentenboek wordt in estafettevorm geschreven en getekend door kinderen die gedurende de Nationale Voorleesdagen de bibliotheek bezoeken. In de bibliotheken van Oude Pekela en Nieuwe Pekela kunnen kinderen tijdens openingsuren ook meewerken aan dit prentenboek.

Activiteiten
Er zijn tijdens De Nationale Voorleesdagen verschillende activiteiten te doen: Op woensdag 23 januari wordt er in de bibliotheek in Oude Pekela voorgelezen uit het Prentenboek van het jaar en kan er tussen 14.00 uur en 16.00 uur Harry de Lapjeskat gemaakt worden. Op dinsdag 29 januari wordt er vanaf 15.30 uur voorgelezen en kan Vera de Vlinder geknutseld worden in de bibliotheek in Nieuwe Pekela. 

Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken, ook het bibliotheeklidmaatschap is voor kinderen gratis. Als een peuter of kleuter tijdens De Nationale Voorleesdagen lid wordt, krijgt het bovendien een leuk cadeautje.