Goedgevulde eerste dag voor de nieuwe burgemeester van de gemeente Oldambt

Cora-Yfke Sikkema wordt dinsdag 29 januari geïnstalleerd als burgemeester van Oldambt. Inwoners, vertegenwoordigers uit de dorpen en wijken, gasten uit haar eigen én het gemeentelijk netwerk en de medewerkers van gemeente Oldambt heten haar die dag van harte welkom.

Wat haar precies te wachten staat, is nog een verrassing. Maar rond 09.30 uur zal zij de gemeente vanuit Delfzijl, waar zij is opgegroeid, binnenrijden. Iets later in de ochtend maken de medewerkers van de gemeente kennis met Sikkema. Vervolgens is er in de middag een vol programma waarin dorps- en wijkverenigingen ‘hun dorp’ aan de nieuwe burgemeester presenteren en inwoners met haar in gesprek kunnen.

Formele installatie

’s Avonds tijdens de openbare raadsvergadering om 20.00 uur wordt Sikkema formeel geïnstalleerd als burgemeester en neemt zij de ambtsketen in ontvangst. Dit is een korte vergadering die in Halte Democratie en de naastgelegen Tramwerkplaats te volgen is. In de vergadering zijn enkele toespraken en daarna gaat het over in een receptie. Iedereen die de nieuwe burgemeester wil feliciteren of kort een handje wil schudden, is welkom.