Concert Regina Forta in kerk Nieuw Beerta

Strijkkwartet Regina Forte geeft op 3 februari een concert in de kerk van Nieuw Beerta. De dames van het Fries-Groningse kwartet brengen klassieke werken ten gehore van onder anderen Mozart, Haydn, Dvorák, Folkertsma en Piazzolla. Het optreden begint om 15.00 uur.

Regina Forte is vier jaar geleden opgericht door vier oud-leden van het Frysk Jeugdorkest en het Haydn Jeugd Strijkorkest. Nadat ze dit orkest hadden verlaten, ontmoetten ze elkaar regelmatig in allerlei ad-hoc orkesten en bleek dat ze alle vier de wens koesterden om in een mooi strijkkwartet te spelen.

Inmiddels hebben ze in hun relatief korte bestaan enkele tientallen concerten verzorgd, bijvoorbeeld tijdens City Proms, in Winsum, Groningen, Peize, tijdens Klassiek aan de Vaart in Assen. Het orkest was ook te beluisteren tijdens een aflevering van Podium Witteman on Tour.

Regina Forte bestaat uit Ina Andela (viool), Anna Molleman (viool), Inge van der Hoeven (altviool) en Andrea Meijer (cello). 

De entree bedraagt 10 euro. Voor meer informatie: 06–12047222 of ingevdhoeven@gmail.com. De kerk van Nieuw Beerta is aan de Hoofdweg 18.