Voorstelling ‘Een huis voor Harry’ in peuterspeelzaal De Duimpiepers in Heiligerlee

Het 3-koppige theatergezelschap Pie & Raatjespeelt maandag 28 januari de voorstelling Een huis voor Harry in peuterspeelzaal De Duimpiepers in Heiligerlee, aanvang 9.00 uur.

Het gelijknamige Prentenboek van het Jaar 2019 van Leo Timmers was uitgangspunt voor deze kleinschalige muziekvoorstelling, speciaal gemaakt voor peuters en kleuters. Het prentenboek staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen, die woensdagochten landelijk worden gestart met Het Nationaal Voorleesontbijt. Elk jaar lezen medewerkers van de bibliotheek het boek voor op de verschillende peuterspeelzalen in Oldambt. In 2019 wordt de week na het voorlezen een muzikale theatervoorstelling gegeven op 9 peuterspeelzalen in Oldambt.

Hermien Aartsen, Jaap van den Hoofdakker en Hiepie Hoogeveen

Stichting Pie & Raatje, bestaande uit Hermien Aartsen, Jaap van den Hoofdakker en Hiepie Hoogeveen maakt al een  aantal jaren voorstellingen met het prentenboek van het jaar als uitgangspunt. Voor veel peuters is dit de eerste keer dat ze met theater in aanraking komen en dat is best spannend. Door het voorlezen kennen ze het verhaal en weten ze ongeveer wat er gaat gebeuren.

Dit initiatief is een samenwerking van Stichting peuterwerk, de bibliotheek en de gemeente Oldambt. De gemeente Oldambt vindt het belangrijk dat kinderen in aanraking komen met cultuur, daarom subsidieert  ze deze pilot.