Symposium over Groningse streekproducten in Bad Nieuweschans

De Koplopers van het voedselketenproject Oost-Groningen delen op 31 januari vanaf 13.00 uur hun duurzame resultaten en producten met geïnteresseerde bedrijven in de regio. Tijdens het Koplopersymposium 'Van bodem tot bord' maken de Koplopers de keten van biologische streekproducten zichtbaar.

De Koplopers zijn: Marne Mosterd, Bioboerderij Landleven, Hooghoudt Distilleerderij, PuurIdee Marketing en Communicatie, De Natuurwinkel en Restaurant ’t Backhuys Winschoten, De Graanrepubliek, Wedeka Werkvoorziening, Bakkerij John Meinds, Molen Mulder Pot Kropswolde, Zorginstelling de Blanckenborg, Blijham en de Rabobank Zuid- en Oost-Groningen.  

De Graanrepubliek

In De Oude remise en Locloods 1877 in Bad Nieuweschans ligt De Graanrepubliek, het hart van de maakindustrie. Bezoekers krijgen de unieke kans om in de zes makerijen van mout tot pasta zelf te aanschouwen en vooraf in het Bakkerscafé te genieten van een speciale streeklunch (op reservering!).

Tijdens het symposium presenteren 12 Koplopers hun resultaten. Gedurende 9 maanden hebben zij gezamenlijk gewerkt aan de ontwikkeling van regionale streekproducten en de verduurzaming van hun bedrijf. Na de proeverij waaraan ook het publiek deel kan nemen volgt een beoordeling door een deskundig panel.

Gastspreker

Als gastspreker zal Michael Wilde, directeur duurzaamheid van Eosta, distributeur van biologische groente en fruit, de impact van de ‘echte' prijs van voedsel uiteen zetten. Dankzij de ‘True Cost'-kostenberekening van milieu en sociale impacts krijgt de klant een eerlijke keuze voorgeschoteld.

Aanmelden

Ondernemers die dit evenement willen bijwonen, kunnen zich aanmelden via het formulier op de website: www.koploperproject-groningen.nl