JongerenTop Groningen zoekt jeugd uit het aardbevingsgebied

De allereerste JongerenTop in Groningen is op 7 juni. Een Top waar 1000 jongeren uit het aardbevingsgebied in gesprek en aan de slag gaan met hun eigen toekomst door middel van dans, muziek, theater en spel. Wat vinden jongeren tussen de 12 en 17 jaar belangrijk, wat is goed en wat moet anders in hun eigen leefomgeving?

Voor de Top is de organisatie op zoek naar vrijwilligers. Uiteraard gaat er een sterke voorkeur uit naar jongeren uit het gebied, maar ook volwassenen zijn welkom.

Op 26 februari is de aftrap waar jongeren, vrijwilligers en studenten worden gebriefd over de JongerenTop. De organisatie werkt in werkgroepen. Er is bijvoorbeeld een werkgroep communicatie, techniek, catering en aankleding. Men kan zich aanmelden voor een werkgroep die zijn of haar interesse heeft of waar men juist beter in wilt worden. Helpen in de voorbereidingen van de JongerenTop kan, of op de dag zelf, vóór de schermen of juist achter de schermen. 

Perspectief bieden

De JongerenTop wil jongeren tussen de 12 en 17 jaar perspectief bieden. Jongeren hebben invloed op hun eigen leefomgeving en ze kunnen zelf dingen veranderen. De grote vraag is dan ook: Hoe zien de jongeren van nu de toekomst van het aardbevingsgebied, wat moet anders, wat is al mooi, maar ziet niemand en hoe kunnen we dat samen aanpakken? De organisatie wil een positief geluid laten horen. Op 7 juni krijgen jongeren het woord en de ideeën die daar uitkomen gaat de organisatie samen met de jongeren uitvoeren. 

Aanmelden

Jongeren ouder dan 12 jaar kunnen zich voor de aftrap op 26 februari om 16.00 uur aanmelden via www.jongerentopgroningen.nl