Welpenteam cbs De Vossenburcht uit Winschoten wint zevende scholendamtoernooi

Het zevende scholendamtoernooi voor basisschoolleerlingen uit de gemeente Oldambt heeft woensdagmiddag 23 januari zijn beslag gekregen voor de welpen uit groepen 4 tot en met 6. Winnaar werd cbs De Vossenburcht ui Winschoten.

Klokslag 13.30 uur gingen, na het welkomstwoord van jeugdleider Evert van Leeuwen, negen viertallen in het gebouw van SV Bovenburen in Winschoten van start voor een zogenaamd 'rondtoernooi'.

Na een spannende strijd ging de titel naar het damteam van cbs De Vossenburcht uit Winschoten. Dit team liet titelverdediger obs Houwingaham uit Bad Nieuweschans (één wedstrijdpunt minder) nipt achter zich.

Beide teams hebben zich hiermee geplaatst voor het Provinciaal Gronings kampioenschap dammen op zaterdag 16 maart op Het Hogeland College in Warffum. De organisatie was ook deze editie in handen van Damclub Winschoten, waarbij het kwartet Marchinus Mulder, Jan Starke, Han Tuenter en Harrie Molthoop fungeerden als scheidsrechter.

De 11 teams van groep 7/8 (pupillen) binden woensdagmiddag 6 februari de strijd met elkaar aan. Bij deze discipline verdedigt obs Houwingaham eveneens de titel.

Eindstand zevende scholendamtoernooi (welpen)
1. cbs De Vossenburcht 1, Winschoten.
2. obs Houwingaham, Bad Nieuweschans.
3. sws Vriescheloo 1.
4. cbs De Loopplank 1, Blijham.
5. cbs Mons Sinaï, Heiligerlee.
6. cbs Annewieke, Scheemda.
7. sws Vriescheloo 2.
8. cbs De Vossenburcht 2, Winschoten.
9. cbs De Loopplank 2, Blijham