Expositie Hans van Herwijnen in De Klinker

Exposities vormen een belangrijk onderdeel van het aanbod in De Klinker. Iedere drie maanden krijgen lokale, regionale, maar ook landelijke kunstenaars de gelegenheid hun werk te tonen. Dit keer is het de beurt aan Hans van Herwijnen.

Van Herwijnen schildert voornamelijk met acrylverf en maakt potlood- en pentekeningen in verschillende stijlen. Zijn werk is te bezichtigen tijdens openingstijden van De Klinker in de bibliotheek op de begane grond en op de tweede verdieping.

Te zien is onder meer  de opbouw vanaf schets tot eindresultaat. De krabbels ontstaan door observatie onderweg of tijdens het koffiedrinken. Gaat het ene schilderij over beweging en geluid, dan is het volgende een onschuldig landschap. Even later krijgt dat landschap een erotische lading. 

Anka Willems

In de vitrines in het leescafé (begane grond bibliotheek) exposeert Anka Willems objecten. Zij is expert in illustraties en maakt ‘griezels’ op doek, papier en van diverse materialen.

Kunstuur
Wie daarnaast meer wil weten en leren over kunst, is welkom op het kunstuur waarbij de kunstenaars meer vertellen over hun werk. Het kunstuur vindt plaats op vrijdag 1 februari, 1 en 15 maart van 16.00 tot 17.00 uur. Aanmelden is niet nodig, het kunstuur start in het Leescafé van de bibliotheek. Deelname is gratis.