Leerzame week voor groep 8 van cbs De Lichtboei in Oostwold

De kinderen uit groep 8 van basisschool De Lichtboei in Oostwold hebben de afgelopen week veel ontdekt en geleerd. Zo zijn ze twee keer met elkaar naar een open dag van het voortgezet onderwijs geweest om alvast te ervaren hoe dat volgend jaar zal zijn met ieder uur een andere docent en een ander vak.

"We leerden een lampje te laten branden met batterijen en snoertjes en het lukte!", vertelde een van de leerlingen enthousiast.

Daarnaast hebben ze vrijdag op hun eigen school de week afgesloten met interessante proefjes met water en zeep. Bellen in bellen blazen en peper mengen met water en zeep. "We maakten een speedboot van papier die begon te varen doordat we er afwasmiddel achter deden. Dat was cool!", zei één van de kinderen.

Ook was er een proef met een punaise die eerst dreef, maar die de kinderen zonder hem aan te raken konden laten zinken. Juf José, leerkracht groep 8: "De kinderen hebben een leerzame week gehad, het was mooi om ze te mogen begeleiden. Zo bereiden we de kinderen steeds meer voor op de overgang naar het vervolgonderwijs."