Kira Dekker verliest in hoger beroep van muziekschool De Notenboom

Kira Dekker mag zich via social media niet meer negatief uitlaten over muziekschool De Notenboom uit Sappermeer. In hoger beroep is het vonnis van de lagere rechter op 4 augustus 2017 vernietigd en daarmee heeft De Notenboom de zaak gewonnen van de singer-songwriter uit Bad Nieuweschans.

Dekker en De Notenboom zijn begin maart 2017 overeengekomen dat zij op ZZP-basis zangles zou geven op deze muziekschool en dat ze zangworkshops zou organiseren.

Tussen partijen is een geschil ontstaan over de betaling van een door Dekker aan De Notenboom gestuurde factuur. De muziekschool wilde de factuur echter niet betalen. Aan RTV Noord liet De Notenboom in juni 2017 weten dat Dekker had beloofd tot de zomervakantie voor de muziekschool te komen werken, maar dat ze zich 'diverse keren ziek heeft gemeld om vervolgens haar werkzaamheden te staken'.

Dekker voerde aan dat ze daar twee maanden heeft gewerkt en dus betaald moet worden. Ze zou daar, volgens eigen zeggen, weg zijn omdat haar baas nogal hard was. Die zou gezegd hebben dat hij niet tevreden over haar was en derhalve de factuur niet zou betalen. 

Het Hof heeft Dekker nu verboden om op Twitter en Facebook op te roepen tot het geven van negatieve beoordelingen van De Notenboom.