Nieuwe burgemeester van Oldambt Cora-Yfke Sikkema moet nog wennen aan Winschoter humor

Cora-Yfke Sikkema, de nieuwe burgemeester van de gemeente Oldambt - dinsdag wordt ze geïnstalleerd - moet nog wennen aan Winschoter humor. Ze schrok zich een hoedje toen ze de nieuwsbrief van de Harbour JazzClub las en wilde meteen van de hoed en de rand weten over de inhoud van deze 'digitale brief'.

In de nieuwbrief wordt vermeld dat de grote zaal van de Harbour JazzClub door Architectenbureau Zwarte Hond wordt omgetoverd door de komst van de veerdienst Hull-Winschoten.

Feesten en partijen zouden dan worden gehouden in Halte Democratie, het pand naast de jazzclub, waar de gemeenteraad van Oldambt voor vergaderingen bijeen komt. 'Daar wordt momenteel gewerkt aan een technisch mobiele en snel om te bouwen raadzaal, waarbij meubilair in het plafond verdwijnt zodat een multifunctionele ruimte ontstaat', zo staat geschreven.

Leo Janson van de Harbour JazzClub over de bekendmakingen in de nieuwsbrief. "Een geintje. We wilden inspelen op het begrip 'fake news'. Kijken wat het brengen van een onzinverhaal teweeg brengt."

Veel, zo bleek. Volgens Janson kwamen er tal van reacties van lezers binnen. "Allen wilden weten hoe de vork nu precies in de steel zit." Ook de nieuwe burgemeester Cora-Yfke Sikkema zou volgens Janson hebben geïnformeerd of de in de nieuwsbrief gemaakte beweringen kloppen. Nee dus.

En het moet nog 1 april worden....