Bloemetje van de Week voor Lies Katuin uit Beerta

Tientallen inwoners van Oldambt, de voormalige gemeente Bellingwedde en Pekela worden iedere week genomineerd voor het Bloemetje van de Week. Dit keer gaat het boeket bloemen naar Lies Katuin uit Beerta. Ze werd genomineerd door Irma Eising uit Winschoten.

Irma schreef: “Ik nomineer Lies Katuin. Ze regelt veel voor haar ouders. Moeder woont meer dan twaalf jaar in Old Wolde en Lies gaat daar bijna elke middag naar toe. Haar vader woont in een seniorenwoning. Vader heeft zo'n groot verlangen naar zijn vrouw dat hij minstens vier keer per dag naar Old Wolde gaat. Afgelopen jaar heeft Lies’ vader gezondheidsproblemen gekregen waardoor ze ook met vader overal naar toe moet gaan. Ik gun haar enorm een bloemetje.”

De initiatiefnemers van het Bloemetje van de Week, Pascal Meinders en Jos Schaafsma, zijn niet het enige bezoek in de woning van Geert en Lies Katuin. In de woonkamer zijn ook Irma en haar dochter Joséphine. Terwijl Lies koffie haalt, laat Irma een artikel uit de Oldambtster zien. Burgemeester Rika Pot feliciteert het echtpaar Kuipers-van der Schans.

60 Jaar getrouwd

“Dit zijn de ouders van Lies. Ze waren 20 december 60 jaar getrouwd.” Lies vult aan: “Moeder kreeg veertien jaar terug een herseninfarct. Sindsdien is ze halfzijdig verlamd en kan niet praten. Ze was toen 64 jaar oud, net in de mooiste jaren van hun leven. Mijn ouders waren veel op de camping en zaten ook vaak samen te vissen.“

Irma werkt als huishoudelijke hulp bij de vader van Lies. Zo leerden beide dames elkaar kennen. Irma zegt: ”Afgelopen zomer is meneer Kuiper lelijk gevallen over de standaard van een parasol. Zijn knie werd helemaal zwart. Lies helpt veel. Maar er is eigenlijk meer hulp nodig.”

“Vader is soms wat vergeetachtig,” zegt Lies. “Maar hij is nog altijd gek van voetballen.”

Via de achterdeur komt Geert binnen. Hij heeft net de hond Bailey uitgelaten. Ook hij krijgt een kop koffie. Hij zegt: ”Meestal gaan we om de dag naar Old Wolde. Daar treffen we vader dan ook. Als er calamiteiten zijn, gaan we wat vaker.”

Lies zegt: "Je doet ’t gewoon. Het hoort er bij. Je denkt er niet over na. Zo ben je opgevoed.”

Iemand nomineren

Iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week kan via www.facebook.com/BloemetjeVanDeWeek