Kindercoach Annelies Blokzijl uit Winschoten combineert coachen met kinderyoga en mindfullness

Annelies Blokzijl, woonachtig in Winschoten, heeft haar kindercoachpraktijk aan huis. "Het unieke van mij als kindercoach is dat ik het coachen kan combineren met kinderyoga en/of mindfullness-oefeningen. Uiteraard afhankelijk van wat het kind nodig heeft om zijn of haar probleem op te lossen."

"Dromen, durven, doen! Zo is het een paar jaar geleden voor mij begonnen. Ik wilde graag kinderen helpen om zichzelf te ontdekken en weer in balans te komen. Bewust worden van het nu en genieten van het moment is mijn streven voor ieder kind. Allereerst ben ik begonnen met de opleiding docent kinderyoga. Tijdens deze lessen kwam ik erachter dat kinderen vaak een (in eerste instantie) onzichtbaar probleem met zich meedragen."

Verschillende redenen

"Verschillende redenen kunnen hiervan de oorzaak zijn, zoals weinig zelfvertrouwen, gepest worden, niet kunnen slapen of concentratieproblemen. Kortom ze waren lichamelijk en geestelijk uit balans. Ik wilde nog meer betekenen voor de kinderen, hun handvatten geven om weer in balans te komen en ik besloot de opleiding voor kindercoach te gaan volgen. Inmiddels heb ik deze afgerond en ik wil graag kinderen begeleiden. Ik sta positief in het leven en probeer dat ook over te dragen aan mijn omgeving."

Het motto van Annelies is 'Wees lief voor jezelf dan kun je ook liefde geven aan anderen'. "Af en toe moet je daarvoor even stil staan, leren, groeien, genieten en (door)geven", besluit ze.

Hulp inschakelen

De hulp van een kindercoach kan ingeschakeld worden wanneer een kind al een tijdje niet lekker in zijn vel zit of niet in balans is. De leeftijd is niet belangrijk, wel of het kind zelf aan zijn of haar probleem wil werken. Kinderen kunnen uit balans raken door bijvoorbeeld: faalangst, onzekerheid, slecht slapen, piekeren, een echtscheiding, pesten, weinig of geen zelfvertrouwen, niet om weten te gaan met emoties, bewustwording gebruik telefoon, computer, social media of welk ander probleem ze zelf ook aandragen.

Meer informatie

Meer informatie op www.kindercoachannelies.nl