ASVB Duurzaamheidsproject / Rabobank Clubkas Campagne

Vaste bezoekers van het sportpark in Blijham en volgers van ASVB op Social Media is het vast al opgevallen. De kantine van ASVB heeft een nieuw jasje gekregen. In 2016 is men begonnen met het uitwerken van het projectplan ASVB Duurzaam.

Het project ASVB Duurzaam heeft tot doel het energieverbruik op het sportcomplex in Blijham te verminderen. Dit is gerealiseerd door de volgende ingrepen:
- De buitenmuren zijn gesloopt, geïsoleerd en opnieuw opgemetseld.
- Het plafond in de kantine is verlaagd en geïsoleerd waardoor het dak aan de binnenzijde geïsoleerd is.
- Er zijn kunststofkozijnen met HR++ glas geplaatst.
- De verwarmingssysteem is vervangen door een 14 KW VRV systeem in combinatie met een warmtepomp.
- Er zijn 74 zonnepanelen op sporthal De Stelling geplaatst die jaarlijks 17.000 MW stroom op gaan wekken.

Het project is financieel mogelijk gemaakt door vele subsidies, eigen vermogen van ASVB, sponsoren (beschikbaar stellen van producten en diensten) en natuurlijk de vele vrijwilligersuren (ruim 2000 uren) wat dit project zo uniek heeft gemaakt.

Nog 'groener'

Maar ASVB is nog niet klaar met dit project en wil nog 'groener' worden. Zo zal de  buitenverlichting en veldverlichting vervangen moeten worden door LED-verlichting om nog energie neutraler te worden en zo de toekomst tegemoet te gaan. Daarom doet ASVB ook dit jaar weer mee met de Rabobank Clubkas Campgne. Rabobank Zuid en Oost Groningen organiseert deze campagne speciaal voor verenigingen en stichtingen. De bank stelt hiervoor 100.000 euro beschikbaar.

Stemmen
Van 9 tot en met 28 februari mogen leden van Rabobank Zuid en Oost Groningen vijf stemmen uitbrengen op hun favoriete clubs, waarvan maximaal twee op dezelfde club. Elke stem is geld waard. De waarde van een stem wordt bepaald door het totaal beschikbare bedrag - 100.000 euro - te delen door het aantal uitgebrachte stemmen.

Meer informatie

Meer informatie over de Rabobank Clubkas Campagne op www.rabobank.nl/zog