Muziek en astronomie in protestantse kerk Oostwold

The Northern Consort, bestaande uit Vincent van Ballegooijen (hobo), Hanneke Wierenga (viool), Vincent van Laar (orgel/klavecimbel) en Barbera Kernig (cello) geeft zondag 10 februari een concert in de protestantse kerk aan de Goldhoorn 8 in Oostwold, aanvang 15.00 uur.

Het concert staat in het teken van componist Sir William Herschel (1738-1822), ook wel de muzikale astronoom genoemd. In 1781 werd hij wereldberoemd op dit gebied door het ontdekken van de planeet Uranus. Tevens is hij ontdekker van het infrarood. De vader van William zat als hoboïst in de militaire kapel in Hannover. Zelf leerde hij ook hobo en viool spelen. Ze verhuisden, toen William 19 jaar, was naar Engeland, waar hij ging componeren.

Tussen de muziek door zal astronoom dr. Gijs Verdoes Kleijn vertellen over de muziek van William Herschel en beelden laten zien. Dr. Verdoes Kleijn is als onderzoeker verbonden aan het Kapteijn Instituut van de Rijks Universiteit Groningen.

Naast The Northern Consort zal ook het Barokensemble van Kunstencentrum De Klinker een uitvoering geven. Zij spelen de Trio sonate F-Dur van Georg Philipp Telemann (1681-1767).

Reserveringen
De entree is 12,50 euro; in de voorverkoop 10 euro. Voor jongeren tot 18 jaar respectievelijk 7,50 en 5 euro. In de pauze is er koffie of thee. Voor meer informatie en reserveringen: dreweljan@gmail.com, of 0596-601742.