Een halfjaar een schoolschrijver op obs Hendrik Wester in Oude Pekela

De schoolschrijver wordt donderdag officieel ingewijd op obs Hendrik Wester in Oude Pekela. Burgemeester Jaap Kuin zal aanwezig zijn bij deze inwijding. Schoolschrijver Gonneke Huizing is vervolgens een halfjaar lang aanwezig op de school.

Gonneke is bekend van onder andere. de Heksje Heks-serie en Lilou en Didi-reeks. De Schoolschrijver heeft een programma ontwikkeld voor basisscholen die met creatief taalonderwijs de leesachterstand van leerlingen weg wil werken. Een half schooljaar lang verbindt De Schoolschrijver zich aan leerlingen, ouders en leerkrachten.

Schoolbreed gaat obs Hendrik Wester aan het werk om lezen, schrijven en taal duurzaam te verbeteren. Het halfjaarprogramma bestaat uit: De Schoolschrijver wekelijks in groep 3 tot en met 6, voorlezen bij de kleuters, leerkrachten krijgen een inspirerende workshop vol praktische tips om zelf creatieve taallessen te geven, een ouderavond om de ouders er bij te betrekken en een extra cursus creatief schrijven voor onze schrijftalenten op school in de talentenklas.

Het is volgens de initiatiefnemers bewezen dat de Schoolschrijver werkt om leesplezier te bevorderen en een leesachterstand weg te werken, verhalen leren te schrijven, een beter taalgevoel te krijgen, meer creativiteit en probleemoplossend vermogen te
ontwikkelen en het zelfvertrouwen te vergroten van de kinderen.