Lezing over spoorweggeschiedenis in het SHC

Hans de Lange geeft zondag 10 februari een lezing in het Streekhistorisch Centrum (SHC) in Stadskanaal over de spoorweggeschiedenis in de provincie Groningen. De lezing begint om 14.30 uur.

De eerste spoorlijn in de provincie werd in 1866 geopend en verbond de Stad met Leeuwarden. In 1868 opende de lijn naar Winschoten en Nieuweschans en in 1870 kon men ook  per trein door Drenthe, naar Meppel en Zwolle. Naast deze Staatsspoorlijnen waren er ook de lokaalspoorwegen en tramlijnen die kleinere plaatsen met elkaar verbonden. Het spoor zorgde behalve voor een goede ontsluiting ook voor veel werkgelegenheid.

Aan de hand van een PowerPointpresentatie zal De Lange, als vrijwilliger verbonden aan het Noord-Nederlands Trein en Tram Museum in Zuidbroek, vertellen over de spoor- en tramwegen vanaf de eerste aanleg tot en met de huidige situatie en ook ingaan op mogelijke toekomstige ontwikkelingen. Komt er weer een reguliere treinverbinding naar Stadskanaal?

Reserveren

Reserveren voor de lezing kan tijdens kantooruren telefonisch via 0599-612649 of via info@streekhistorischcentrum.nl. De entree bedraagt vier euro, donateurs van het SHC betalen 2,50 euro.