Voorleeskampioenen uit Oldambt strijden in De Klinker om plek in provinciale finale De Nationale Voorleeswedstrijd

Biblionet Groningen organiseert in februari de regionale voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd. Er zijn maar liefst 152 schoolkampioenen die hun uiterste best gaan doen om een plek in de provinciale finale te bemachtigen. Eén van de voorrondes is op woensdagmiddag 6 februari in De Klinker in Winschoten.

Daar doen de schoolkampioenen van veertien basisscholen uit Oldambt mee. De jury bestaat uit burgemeester Cora-Yfke Sikkema, wethouder Bard Boon en Markus Hazenberg, beleidsambtenaar bibliotheken.

De winnaars van de regionale voorronden plaatsen zich voor één van de twee halve finales waarvan acht voorleeskanjers doorstromen naar de provinciale finale op 19 april in VanBeresteyn in Veendam. Uiteindelijk lezen twaalf provinciale voorleeskampioenen tijdens de landelijke finale op 22 mei in de schouwburg in Amstelveen voor uit hun favoriete boek en strijden om de titel De Nationale Voorleeskampioen 2019.

Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Vereniging Openbare Bibliotheken. In de provincie Groningen is de coördinatie van deze wedstrijd belegd bij Biblionet Groningen. Het doel van de wedstrijd is om kinderen te motiveren om te lezen en enthousiast te maken voor kinder- en jeugdboeken.