Dusty Hat in het Albatrosgebouw

Countryband Dusty Hat speelt zondagmiddag 17 februari in het Albatrosgebouw aan de Abraham Westersstraat A 79 in Nieuwe Pekela, aanvang 15.00 uur. De organisatie is in handen van de Culturele Commissie Pekela.

Gerry Wolthof en Marianne van der Velde, die elkaar kennen uit de Veendammer muziekscene, zijn de grondleggers van Dusty Hat. Dit duo vond in bassist Hans Steneker en violiste Ilona van der Veen twee begeleiders. In november 2014 maakte de band haar debuut.

Het repertoire van Dusty Hat bestaat uit nummers van onder anderen Neil Youg, Bob Dylan, The Byrds, Poco en Emmylou Harris
Inmiddels heeft zangeres Van der Velde, vanwege werk en studie de band verlaten.

Wolthof (zang, gitaar en mondharmonica) geniet bekendheid door zijn soloprojecten als vertolker van 'het betere lied' uit de jaren ’60,’70 en ’80 en zijn Neil Young-tributes. Hij was ook jarenlang de frontman van Still Going West. Hans Steneker (contrabas en zang) speelde de laatste 30 jaar in diverse bands, zoals Soulrays, Second Skin, Bluejays en Cash’d Out een Johnny Cash Tribute Band. Ilona van der Veen (viool en zang) genoot een klassieke opleiding en speelde in de band Barfly.

De entree bedraagt 10 euro, inclusief koffie/thee en traktatie. Meer informatie op www.sccpekela.nl