'Buurtschap de Lethe/Kanaaldijk zou enige gesprekspartner moeten zijn over windmolens in Bellingwolde'

Buurtschap de Lethe/kanaaldijk zou volgens de werkgroep 'Rust, Ruimte en Recreatie' de enige gesprekspartner Solarfields, die windmolens wil bouwen in Bellingwolde (langs de grens met Duitsland), moeten zijn. "Dit buurtschap wordt al onevenredig zwaar getroffen door de overlast van het Duitse windmolenpark Rhede", zo stelt Willem Bouma van de werkgroep.

Zoals bekend is de bijeenkomst, met betrekking tot het te realiseren windpark aan de grens bij Bellingwolde, in het partycentrum De Meet in Bellingwolde afgeblazen. In plaats daarvan komen er kleinere meedenksessies. De initiatiefnemers verwachten dat er, door met afzonderlijke groepen bewoners te praten, een betere input wordt verkregen. Bouma: "Zo willen de initiatienemers, boeren en Solarfields, draagvlak zien te creëren voor hun windparkplannen."

"En daar zit wat ons betreft nu net het probleem", gaat Bouma verder. "In eerste aanleg hebben de initiatiefnemers van het windpark een beperkt aantal persoonlijke uitnodigingen verstuurd." Bouma stelt dat er met de uitnodigingen zeer selectief is omgegaan. "Veel bewoners in het buurtschap de Lethe/Kanaaldijk hebben bijvoorbeeld geen persoonlijke uitnodiging ontvangen."

"Wij van mening dat door selectief dorpsbewoners uit te nodigen er in de discussie gelijk al verdeeldheid wordt gezaaid. Het buurtschap de Lethe/Kanaaldijk en haar directe omgeving eisen dan ook als enige het eerste recht als gesprekspartner op bij de initiatienemers van windpark langs de grens bij Bellingwolde."