Bio-boerderij Landleven in Onstwedde winnaar Koplopersprijs

Bio-boerderij Landleven in Onstwedde, bekend van de ronde koepelstal met gehoornde koeien, is winnaar geworden van het Koplopersproject. Aan het project deden twaalf bedrijven uit de provincie Groningen mee.

Doel was het stimuleren van maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen en het bijdragen aan korte voedselketens. Door het aanmaken van een duurzaamheidsprofiel en het opstellen van een milieubarometer kregen de bedrijven inzicht in hun
verbeterpunten. Daarop ondernamen ze actie en de resultaten werden op 31 januari op het Koplopersymposium 'Van bodem tot bord' gepresenteerd.

Het project leverde tevens een aantal nieuwe producten op, waaronder het Westerwolds kwarkgebak van bakker Meinds uit Onstwedde en Notenkoek-ijs van Bio-boerderij Landleven. Door de samenwerking van de bakker en de zuivelaar uit dit dorp kwamen deze producten in de korte keten tot stand. Op Bio-boerderij Landleven worden veel producten van eigen boerderij in de Landwinkel aan huis verkocht, waaronder de Westerwolds Goud-boerenkazen.