Karsten Veen uit Westerlee blinkt uit op natuurijs

Karsten Veen (18) uit Westerlee. schaatsend in de marathonopleidingsploeg van Groningen/Drenthe, blonk deze winter uit op natuurijs.

Hij mocht voor het eerst meerijden met de natuurijsmarathon in Haaksbergen tussen profs, zoals de Groningers Johan Knol en Kevin Hoekstra, en voormalig Nederlands kampion Simon Schouten. De wedstrijd over 100 ronden was zwaar en ging hard. Karsten reed knap de wedstrijd uit en werd 31ste. Schouten won.

Een paar dagen later werd de tweede wedstrijd op natuurijs verreden in Noordlaren. Hier werden de gewestelijke kampioenschappen verreden. De dooi trad op tijdens de wedstrijd over 60 ronden en daardoor was echt schaatsen steeds moeilijker. Toch werd hij knap tweede van het gewest Groningen.

Een week later reed Karsten een marathon in Thialf Heerenveen. De vorige wedstrijd in Thialf won hij. Samen met nog drie medevluchters vertrokken ze al vroeg uit het peloton in deze wedstrijd over 60 ronden. Ze reden het peloton op een ronde en de schaatser uit Westerlee sprintte uiteindelijk naar de tweede plaats.

Woensdag vertrekt Karsten voor een trainingskamp naar Mallorca met de NWVG, zodat hij straks klaar is voor het wielerseizoen 2019. Hij heeft zich in het najaar aangesloten bij de NWVG als belofterenner.