Mindful hardlopen voor vrouwen vanaf 40 jaar

De vijfde editie van de hardloopcursus voor vrouwen vanaf 40 jaar rond Weddermeer gaat op 5 maart van start. Er wordt niet op afstand getraind, maar op een goed halfuur kunnen hardlopen in eigen tempo. Tijdens 16 wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur krijgen de deelnemers naast praktijktraining veel achtergrondinformatie over hardlopen, waarmee de kans op blessures minimaliseert.

Trainster is Ariadne Schilt van IkBenWel.nl: "Door de heel rustige opbouw verras je jezelf steeds met wat je wèl kunt – in plaats van met wat je niet kunt. Je leert om slim te trainen, in plaats van hard. Je leert om ontspannen, in contact met je lichaam te rennen, met een ondersteunende ademhaling. Wie dat wil, krijgt ook een individuele vooruitblik en een terugblik. Daarin krijg je een conditietest, en bespreken we jouw aandachtspunten. Naast de wekelijkse training ren je ook zelf nog twee keer per week op basis van een schema dat zijn diensten inmiddels bewezen heeft."

Naast de beginnersgroep is er ook een gevorderdengroep. Daarin zitten vrouwen van de eerste cursus.

"Het hardlopen kan ook individueel. Indien je klachten hebt die kunnen verbeteren met hardlopen kan tevens het deel uitmaken van natuurgeneeskundige therapie. Dat wordt (deels) door ziektekostenverzekeraars vergoed."

De cursus is op dinsdagmiddagen van 5 maart tot en met 18 juni. Bij voldoende belangstelling wordt er ook op donderdagavond hardlooptraining in een open groep gegeven.

Informatie
Voor meer informatie: 06–44999059.