Hans Wiegel opent in april miniatuurpark Het Grootse Noorden op Landgoed Tenaxx in Wedde

Oud-VVD-politicus Hans Wiegel opent zaterdag 6 april om 12.00 uur miniatuurpark Het Grootse Noorden op Landgoed Tenaxx in Wedde

Dit park bevat bijna 80 miniaturen (schaal 1:25) van karakteristieke, historische huizen, torens, molens, kerken en andere bouwwerken uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

‘Het Grootse Noorden’ vormt een apart park naast het Dinopark en Bomenpark (arboretum). De miniaturen zijn bijna allemaal afkomstig van het voormalige Miniatuurpark Appelscha, dat bestond van 1989 tot 2007. Daarna zijn de miniaturen 10 jaar bewaard in een loods en in 2018 verkocht aan Landgoed Tenaxx. De miniaturen, die ernstig beschadigd waren, zijn gerestaureerd. Ook de speeltoestellen en het oude dieseltreintje zijn hersteld.

Martinitoren

Het miniatuurpark toont onder andere: Martinitoren, Menkemaborg, Burcht te Wedde, Station Groningen, Klooster Ter Apel, Kasteel Coevorden, Ja-knikkers uit Schoonebeek, Hunebed, Orvelte, toren van Meppel, Centraal Apotheek, Franeker, Waterpoort van Sneek, kerk van Wieuwerd (inclusief mummies!), vuurtoren Brandaris en veerboot De Friesland.

De entreeprijs voor het miniatuurpark is 8,95 euro; voor het Dinopark  9,95 euro. Een combikaart kost 13,50 euro. Onbeperkt frietjes, snacks en ranja zijn bij de entreeprijs inbegrepen.

Meer informatie

Meer informatie op www.landgoedtenaxx.nl