Oldambt Aktief: Cosis-medewerkers onmisbaar in Old Wolde

Zorggroep Oosterlengte verbreekt de samenwerking met Cosis, voorheen Novo, in verpleeghuis Old Wolde in Winschoten. Dit betekent dat er vanaf 1 april geen dagbesteding meer is voor twaalf cliënten en hun twee begeleiders. Deze groep geniet volgens Oldambt Aktief veel respect en waardering in Old Wolde. 'Een onomstotelijk bewijs voor hun onmisbaarheid', aldus de partij.

Directeur Hennie Sanders van Oosterlengte liet aan RTV Noord weten de brasserie waar de cliënten werken anders te gaan inrichten. De drie ruimtes die Cosis invult zijn nu zelf nodig voor de bewoners van old Wolde en voor de bedrijfsvoering.

Oosterlengte en Cosis gaan binnenkort om tafel om te bekijken of de twaalf cliënten en hun twee begeleiders elders binnen de zorggroep kunnen worden ondergebracht.

Oldambt Aktief vindt het wrang dat de Cosis-mensen, die zich dagelijks inzetten voor de hulpbehoevende medemens, 'nu ineens boventallig te zijn'. Juist die groep Cosis-medewerkers, die dat stukje extra kunnen bieden, om zo de enorme werkdruk van het
verplegend personeel daar waar mogelijk te ondersteunen, worden nu aan de kant gezet en in een andere ruimte geplaatst. 

Volgens Cosis is het belangrijk de groep van twaalf cliënten en hun twee begeleiders bij elkaar te houden.

Petitie

Inmiddels is er een online petitie gestart om de directie van Oosterlengte op andere gedachten te brengen, zie: https://secure.avaaz.org/nl/community_petitions/directie_Oosterlengte_Neem_de_clienten_van_Cosis_hun_kostbare_plek_in_Old_Wolde_niet_af/?pefnPib&fbogname=Linda+E.&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-678607-directie_Oosterlengte_Neem_de_clienten_van_Cosis_hun_kostbare_plek_in_Old_Wolde_niet_af&utm_term=efnPib+nl&fbclid=IwAR3MFhN5OjNoul2ako1qQ4wZSAaiA3WUo6wjRTDSnnfcIT8WUNfOPTjHeJY