VCP Oldambt wil dat stukken over verkoop C1000 in Winschoten beschikbaar worden gesteld aan de raad

VCP Oldambt wil dat de stukken over over de verkoop van de C1000 in Winschoten zo snel mogelijk beschikbaar worden gesteld aan de raad. Dit naar aanleiding van een recent artikel van artikel op de website van de Bond van Oldambtster Belastingbetalers (BOB) over deze kwestie.

Volgens de BOB kocht de gemeente Oldambt in 2015 de C1000 aan de Venne in Winschoten en sloopte het pand om er een parkeerterrein aan te leggen. Het was, zo stelt BOB, nooit de bedoeling om de supermarkt te slopen. De gemeente Oldambt, zo wordt gesteld, kon het pand op de kop tikken en zag het als een uitgelezen kans om extra vierkante meters winkelruimte uit de markt te halen.

In het koopcontract zou een bepaling zijn opgenomen, die de discussie over de C1000 en de door een aantal winkeliers, onder wie Gertjan de Raad en Chris de Raaf, aangespannen rechtszaak volkomen overbodig maakte.

Het kort geding diende op 16 september 2015. Wat de winkeliers, zo schrijft BOB niet wisten, was dat negen dagen eerder, op 7 september, bij Notariaat Winschoten de koopakte definitief werd en de gemeente zich officieel eigenaar mocht noemen van het pand.

Zie hier het artikel van de Bond van Oldambtster Belastingbetalers: http://www.bondvanoldambtsterbelastingbetalers.nl/sloop-c1000-gemeente-besodemieterde-tegenstanders/