Judo Topsport Oost-Groningen neemt deel aan European Cup 2019 in Italië

Het internationale circuit voor cadetten (jongens en meiden tot 18 jaar) begint aankomend weekend. Judo Topsport Oost-Groningen neemt deel aan dit toernooi met drie jonge sporters.

Sandra van Ballegooijen uit De Krim komt twee á drie eer per week naar de judotraining van de stichting uit Oost-Groningen, die trainingen organiseert voor sporters met topsportambities. Sandra is 16 jaar en begon bij BSV Anbergen. Twee jaar traint ze samen met Stefan (broertje) en Esther (oud-clubgenoot) bij Judo Topsport Oost-Groningen. Met twaalf uren trainen wist ze zichzelf te selecteren voor de Eurpean Cups van 2019.

Axel Heeren uit Scheemda

Axel Heeren uit Scheemda, maakt minstens net zoveel trainingsuren als Sandra. Sinds dat hij op judo kwam bij Judo Vereniging Scheemda kreeg hij les van Wouter Meijer, die nog steeds trainer is van dit jonge talent. Axel wist een aantal medailles te winnen op Europa Cup toernooien in 2018. Daardoor staat hij nu op de vijfde plaats in de World Ranking List en tweede op de European Ranking List.

Lois Klein uit Noord-Sleen is lid van Judo Vereniging Vos uit Emmen. Tijdens haar eerste internationale avontuur wordt ze logistiek ondersteund vanuit Judo Topsport Oost-Groningen. Lois is een aantal jaar jonger dan de rest. De categorie -40 kilogram is de klasse waar ze in uit komt.

Deze drie sporters vertrekken donderdag 7 februari naar het Italiaanse Follonica om daar deel te nemen aan de eerste European Cup van 2019. Na het toernooi vindt er een trainingsstage plaats van drie dagen. Vervolgens vertrekken ze met het vliegtuig naar Malaga waar ze op  16 en 17 februari deelnemen aan de European Cup in Fuengirola.

Meer informatie

Voor meer informatie over de verschillende judoclubs in Oost-Groningen kijk op www.oostgroningenjudo.nl