SchuldHulpMaatje helpt mensen met schulden in Oldambt

Om hulp vragen is nooit makkelijk. Zeker niet als het om schulden gaat. Maar wie het tijdig doet, voorkomt (dreigende) schulden of dat deze verder uit de hand lopen. SchuldHulpMaatje Oldambt zorgt ervoor dat het niet zover komt.

Bij SchuldHulpMaatje Oldambt kunnen mensen met schulden of financiële zorgen laagdrempelig aankloppen voor hulp. Zij worden gekoppeld aan een goedgetraind ‘maatje’ die hen helpt om hun (financiële) leven weer op de rit te krijgen. Een maatje gaat samen met iemand aan de slag om zijn of haar schulden op te ruimen en te bouwen aan een schuldenvrije toekomst. De maatjes zijn vrijwilligers die geselecteerd zijn op betrouwbaarheid en worden deskundig opgeleid. Een luisterend oor zit in hun
genen.

Sterk in de regio
SchuldHulpMaatje Oldambt staat niet op zichzelf. Al in meer dan 100 gemeenten in Nederland helpen maatjes van SchuldHulpMaatje mensen met (dreigende) schulden naar een schuldenvrij leven. Toch wordt de stichting in het Oldambt, die officieel ‘Stichting Mit Elkoar Oldambt’ heet, lokaal gedragen: het is een initiatief van de samenwerkende kerken in Oldambt en werkt samen met het Leger des Heils, de Voedselbank, Stichting Azzur en Humanitas. En daar zit precies de kracht: om goed te kunnen helpen, werken de maatjes samen met verschillende maatschappelijke organisaties in de gemeente.

De gemeente Oldambt heeft voor 2019 een subsidie toegezegd. Een aantal fondsen, waaronder het Oranje Fonds, Maatschappij van Welstand en het Kansfonds, steunt SchuldHulpMaatje eveneens.

Medewerkers met schulden
SchuldHulpMaatje biedt niet alleen 1-op-1 hulp. Ook bedrijven die te maken hebben met medewerkers met schulden kunnen een beroep doen op de stichting. Want medewerkers die kampen met dreigende schulden, ervaren vaak stress, hebben concentratieproblemen en zijn vaker ziek. Door samen op te trekken met SchuldHulpMaatje, kunnen bedrijven werken aan de gezondheid van hun medewerkers en daarmee aan de gezondheid van het bedrijf.

Aanmelden
Samen lukt ‘t, dat is het motto van SchuldHulpMaatje. Een maatje neemt dus niet iemands zaken over, maar geeft praktische ondersteuning en biedt een luisterend oor. Mensen met een hulpvraag zijn welkom om zich aan te melden: www.schuldhulpmaatje.nl/locatie/oldambt. Via de button ‘Ik zoek hulp’ kan men hier laagdrempelig de eerste stap zetten. Ook mensen die graag maatje willen worden, kunnen zich hier aanmelden.