Willen de jongeren in Oldambt betrokken worden?

Willen de jongeren in Oldambt betrokken worden bij onderwerpen die hen aangaan? Om hier antwoord op te geven vraagt de gemeente Oldambt haar jongeren naar hun mening. Het onderzoek wordt uitgevoerd op basis van een door de raad aangenomen motie.

“We hebben een enquête gemaakt waarin we jongeren vragen wat zij belangrijk vinden. Welke thema’s hebben hun interesse? Denk hierbij aan gezondheid, uitgaan, klimaat, eigen wijk/buurt, samenzijn met vrienden en nog veel meer. Door dit te vragen aan de jongeren, krijgen wij een beter beeld van jongeren door jongeren zelf”, vertelt wethouder Bard Boon. “De antwoorden geven ons inzicht in welke onderwerpen belangrijk voor hun zijn, maar ook of ze hierover mee willen denken en op welke wijze. We willen graag met jongeren samenwerken.”

“We zijn op zoek naar jongeren van 15 jaar tot en met 21 jaar die in de gemeente Oldambt wonen. We hebben hiervoor de hulp ingeroepen van jongerencentra en scholen. We hebben de vragenlijst gedeeld op Facebook en we hebben enquêtes afgenomen op het station en in de trein.”

Enquête

Wie de vragenlijst nog niet heeft ingevuld, maar de gemeente Oldambt wel wil helpen, kan op onderstaande link klikken en de vragen beantwoorden. Invullen duurt circa drie minuten en is mogelijk tot 15 februari. De enquête is hier te vinden: https://nl.surveymonkey.com/r/jongeren-oldambt