Kinderen obs Hendrik Wester helpen mee in de Jumbo

In het kader van talentontwikkeling op obs Hendrik Wester in Oude Pekela heeft een aantal kinderen meegeholpen in de plaatselijke Jumbo-supermarkt.

Bij de talentontwikkeling staat de interesses, motivatie en talenten van de kinderen voorop. Hierbij worden de keuzevakken periodiek georganiseerd. Ook wordtgebruik gemaakt van bedrijven en instellingen in Oude Pekela.

Dit jaar is er voor het eerst de samenwerking aangegaan met de Jumbo. Een groepje kinderen heeft meegeholpen op de verschillende afdelingen. Op deze manier ontdekken kinderen of het werken in een supermarkt iets voor ze is, leren ze meer over waar de boodschappen vandaan komen en het samenwerken.

Naast de Jumbo, gaat er ook een aantal kinderen naar Cevdet, waar in de pizzeria wordt gewerkt, de kinderboerderij, waar de dieren worden verzorgd en verpleegcentrum Het Dokhuis, waar men meehelpt in de verzorging.

Workshops

Op school worden er workshops verzorgd door de leerkrachten en ouders. Hier wordt de kinderen bijvoorbeeld geleerd om te programmeren met robots, worden er haarstyle-workshops gegeven, en kan men creatief aan de slag met onder andere origami en handlettering. Kinderen kunnen van te voren aangeven welke workshop ze willen volgen.

Samenwerking

Met bedrijven die iets te bieden hebben aan de kinderen van obs Hendrik Wester, gaat de school graag de samenwerking aan. Voor een verkennend gesprek kan een afspraak worden gemaakt.