Dierenvoedselbank Finsterwolde en omstreken bestaat vier jaar

Dierenvoedselbank Finsterwolde en omstreken bestaat vier jaar. Deze dierenvoedselbank is onderdeel van Stichting Snoezelhond en heeft als doel de mensen die het om wat voor reden dan ook even niet al te breed hebben te ondersteunen met voeding voor hun huisdier, zodat hun geliefde huisdier niet weg hoeft.

"Vaak is hun huisdier het enige wat ze nog hebben. Daarnaast zorgen dieren voor sociale contacten en veroordelen ze hun baasje niet. In moeilijke tijden zijn het juist die dieren die de mensen op de been houden", aldus de Dierenvoedselbank.

Veel mensen kunnen helpen

"In de afgelopen vier jaar hebben we al veel mensen kunnen helpen op deze manier. We ondersteunen alleen mensen die al een huisdier hadden voordat er ondersteuning nodig bleek. Dus geen mensen die net een herplaatser, pup of kitten hebben aangeschaft. Dat is dan een weloverwogen keuze geweest en daar hoort voer kopen dus bij. Ook kunnen we niet toestaan dat mensen die al door ons ondersteund worden een dier aanschaffen of met de bestaande dieren gaan fokken."

De Dierenvoedselbank ondersteunt maximaal twee huisdieren, katten of honden, per huishouden. Men is geheel afhankelijk van donaties. Een deel van de donaties komen voort uit de zogenoemde Snoezelsessies in diverse woonzorgcentra. Het werkgebied zijn de dorpen Finsterwolde, Oostwold en Beerta. Er was lange tijd een wachtlijst, maar die is inmiddels weg. Nieuwe aanmeldingen zijn dus welkom.

Meer informatie

Wie denkt in aanmerking te komen voor ondersteuning kan een mailtje sturen naar dvbfeo@ziggo.nl voor een aanmeldformulier. Meer informatie op www.snoezelhond.nl