Vrouwen van Nu in Oldambt quilten een flink bedrag bij elkaar voor SamenLoop voor Hoop

Oostwold Oldambt - Met de actie SamenLoop voor Hoop in aantocht waren zes quiltsters van Vrouwen van Nu in Oldambt het al snel eens: zij wilden quiltend ook een steentje bijdragen aan dit mooie doel.

Na het kiezen van patroon, formaat en stoffen togen zij enkele maanden geleden enthousiast aan het werk. Het werd een grote Samenloop Voor Hoop-quilt in paarse en roze tinten, passend bij het logo van het evenement.

Een hele reis

Nadat Liesbeth Jansen (voorzitter SamenLoop) en Han de Grooth (voorzitter RTV Go!) de eerste lootjes hadden gekocht, legde de quilt een hele reis af in onze provincie. Na de handwerktentoonstelling in Slochteren in april slaagden de dames erin hun quilt op veel plekken te showen en loten te verkopen.

Niet alleen afdelingen van Vrouwen van Nu, maar ook andere verenigingen en familie deden enthousiast een duit in het zakje. De ‘drukpers’ voor de loten werd dan ook een aantal keren opnieuw aan het werk gezet.

Fantastisch bedrag

Dankzij de inzet van de quiltgroep en de vele mensen die lootjes kochten, zullen de dames zondagmiddag 3 juni hopenlijk een 'fantastisch bedrag' aan Liesbeth Jansen kunnen overhandigen. Hoe groot dat bedrag is, blijft tot dat moment een verrassing. Liesbeth zal op haar beurt het winnende lot trekken. De uitslag wordt onder andere gepubliceerd op de websites van Vrouwen van Nu en de website van SamenLoop voor Hoop.