Schaalmodel van de Watertoren in d’Olle Witte

Winschoten - d'Olle Witte in Winschoten is deze zomer het decor voor een jongerenexpositie. Ook kan het schaalmodel van de Watertoren bezichtigd worden. Op vrijdag 1 juni om 14:00 uur wordt de expositie officieel geopend.

Dit project is een samenwerking tussen jongerencentrum ‘t Spoor en de stadsgidsen/torenwachters van Winschoten. Het idee is ontstaan naar aanleiding van een cultuurborrel in De Klinker, waar jongeren een grote rol speelden en een oproep deden voor een expositieruimte.

Negen jonge kunstenaars zullen hun werk een zomer lang tentoonstellen in de toren. De expositie bestaat uit fotografie, digital art, schilderijen, gedichten en tekeningen. Naast de kunstwerken, kan men informatie vinden over de kunstenaars en hun passie.

Document van de Watertoren

Daarnaast zal Peter Berends van Waterbedrijf Groningen op 1 juni het officiële document van de Watertoren overhandigen aan Stichting Oud Winschoten, waardoor het in Winschoten blijft en voor iedereen te bezichtigen is in de toren d’Olle Witte.

De inwoners van Winschoten hebben via een handtekeningactie duidelijk gemaakt dat er een Watertoren moest komen. In 1902 was het dan zover. In 1967 ging de toren tegen de vlakte, maar werd niet vergeten. De naam Watertorenstraat en zwembad De Watertoren herinneren nog aan de toren die er ooit stond.

In de maanden juni, juli en augustus is de toren elke vrijdag en zaterdag geopend van 14.00 tot 17.00 uur. In mei en september alleen op zaterdagmiddag.

Werk exposeren

Jongeren die hun werk eens willen exposeren kunnen contact opnemen met jongerencentrum ’t Spoor via jongerenwerk@sociaalwerkoldambt.nl.