Kindercentrum Poppiez viert Nijntje Beweegfeest

Kindercentrum Poppiez in Winschoten vierde maandag het eerste Nijntje Beweegfeest. De afgelopen 20 weken hebben de (oudste) peuters de Nijntje beweeglessen gevolgd met een diploma als resultaat. De kinderen mogen aan hun ouders/verzorgers of opa en oma laten zien wat ze de afgelopen weken geleerd hebben.

Het Nijntje-beweegdiploma biedt jonge kinderen wekelijks speelplezier, terwijl ze op hetzelfde moment alle essentiële basisvormen van bewegen leren. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling. Het programma is zorgvuldig samengesteld door de KNGU en wordt alleen gegeven door speciaal opgeleide trainers.

Bewegen met plezier
In de lessen van het Nijntje Beweegdiploma kunnen de peuters bijvoorbeeld naar hartelust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen. Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via oefeningen en spelletjes. Zo leren kinderen op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie.

Twee leidsters hebben de licentie om Nijntje Bewegen te geven. Kindercentrum Poppiez draagt ook het keurmerk van Nijntje Bewegen.