Taartbakkende Diny Zuiderveen winnende foto 'Mien doalders plekje' van museum De Oude Wolden

Een foto van Diny Zuiderveen uit Oostwold is als beste uit de bus gekomen van de fotowedstrijd 'Mien doalders plekje' van museum De Oude Wolden (MOW) in Bellingwolde. De foto is gemaakt door Erline Stephanus uit Winschoten.

Bij de start van de tentoonstelling 'Fotografen van de vooruitgang' in oktober 2018, riep het MOW mensen uit de regio op om in de
voetsporen van fotograaf Tonnis Post te treden en hun eigen favoriete plekje in of om het huis te fotograferen. De ingestuurde foto’s werden in een album verzameld en zijn onderdeel van de expositie.

Braziliaanse appeltaarten

Uit alle inzendingen koos het museum de foto van Diny Zuiderveen-Mulder uit Oostwold als meest sprekende foto. Ze is te zien  in een kleurrijke ‘bakkeuken’, die speciaal voor haar gebouwd werd en los staat van de gewone dagelijkse keuken. Diny brengt er vele uren door met het bakken van onder andere Braziliaanse appeltaarten.

Het MOW heeft de foto uitgebracht als ansichtkaart en de eerste exemplaren feestelijk aan de winnares overhandigd. De kaart is vanaf heden verkrijgbaar in de museumwinkel.

Update

De tentoonstelling ‘Fotografen van de vooruitgang’ onderging recent een update en is nog te zien tot en met 31 maart. Het MOW is gevestigd aan de Hoofdweg 161 in Bellingwolde. Informatie over openingstijden op www.museumdeoudewolden.nl