Theatermakers geven kinderen in bibliotheek Oude Pekela een 'opkieker'

Theater Pannenkoek, bestaande uit Inge Bakker en Natalie van Eerden uit Groningen, maken en spelen sinds 2017 avontuurlijke, interactieve en muzikale voorstellingen voor kinderen van 2 tot ongeveer 8 jaar. Ze willen met hun voorstelling Schone Draak! kinderen een 'opkieker' geven. Op 3 mei spelen ze het stuk in de bibliotheek in Oude Pekela.

Omdat ze het liefst zoveel mogelijk verschillende kinderen blij willen maken met hun theater willen ze graag een kindertheatertour organiseren met de voorstelling 'Schone Draak! ' door Groningen en een stukje Friesland met donaties, via voordekunst.  En dan juist langs 11 bijzondere plekken waar waar wel de behoefte is aan leuk kindertheater, maar waar niet altijd de mogelijkheid bestaat door bijvoorbeeld gebrek aan financiële middelen of doordat qua logistiek lastig is.

Ze willen, volgens eigen zeggen, zorgen voor een momentje plezier, een beetje afleiding van een nare ziekte of een vervelende situatie, een beetje hulp bij het leren van een taal, verbinding creëren tussen jong en oud. Kinderen die om wat voor reden dan ook een 'opkieker' kunnen gebruiken. Na afloop kunnen de kinderen verkleed op de foto (een kiekje) voor een blijvende herinnering. 

Crowdfunding
Via voordekunst hoopt Theater Pannenkoek het bedrag op te halen dat nodig is om deze kinderen en hun familie een moment plezier te geven. Op deze pagina (https://www.voordekunst.nl/projecten/8078-opkiekertour-theater-pannenkoek) staat het plan uitgebreid beschreven en kan men een eventuele donatie doen waar een leuke tegenprestaties aan gekoppeld is. De crowdfundingactie loopt tot 13 maart.